Activiteitenkalender

23 september: Daguitstap Steendorp / Kruibeke

WORDT UITGESTELD OMWILLE VAN DE KMI WEERSVERWACHTINGEN

We gaan voor twee interessante wandelingen, het Fort Steendorp en de Potpolder in Kruibeke/Rupelmonde. Wie in de voormiddag niet mee kan, kan nog aansluiten voor de namiddagwandeling. We voorzien een ruime middagpauze op een leuke plek om het meegebracht lunchpakket te verorberen. We zijn terug in Waarschoot rond 18u.


In de voormiddag bezoeken we het Fort Steendorp.
Het 20 hectare grote Fort Steendorp werd in de 19de eeuw uit baksteen opgetrokken om de Scheldestad Antwerpen te beschermen. Vandaag eisen vleermuizen het fort op, voor hen is het een belangrijke overwinteringsplaats. Iedere winter logeren er zo’n 1200 exemplaren! Een uniek wandelparcours leidt ons langs de restanten van dit indrukwekkend bouwwerk. (natuurenbos.be)

Namiddagwandeling door de Kruibeekse Potpolder.
Op een boogscheut van Antwerpen, in Kruibeke langs de Schelde ligt het grootste overstromingsgebied van Vlaanderen. Geen nood overstromen doet het slechts enkele keren per jaar. Alle andere dagen van het jaar kan je zorgeloos wandelen, fietsen, spelen of vissen: het is allemaal mogelijk in de Polders van Kruibeke.Via de paden kan je je laten leiden door een gevarieerd landschap van slikken en schorren, elzenbroekbossen en weidevogelgebied. Vergeet je verrekijker niet om dieren te spotten. Een uitstap meer dan waard! (natuurenbos.be)

Praktisch:
De voormiddagwandeling start in Steendorp om 10u,
we vertrekken met eigen vervoer/carpooling
vanop het dorp in Waarschoot
uur van afspraak: 9u.

Het adres van Fort Steendorp:
Kapelstraat 204
9140 Steendorp (Temse)
Parkeren vooraan in de Kapelstraat.

De verzamelplaats voor de namiddagwandeling:
Dijkstraat
9150 Rupelmonde
Afspraak om 13u30


Niet te vergeten: LUNCHPAKKET, STAPSCHOENEN EN VERREKIJKERAdvertenties