De Meetjeslandse gordel.

 

Zondag 29 mei 2011

Op deze heerlijke lentedag mag het ijzeren ros van stal.
Smeer je fietsketting en vergeet de remmen niet te controleren! Kies op één van de startplaatsen een fietsroute en trap op eigen tempo langs boswegen, op kerkwegels en naast kanalen dwars door het Meetjesland – stuk voor stuk trage wegen waar de auto op het achterplan verdwijnt.

Puur genieten

Tijdens de fietstocht kan je op verschillende plaatsen genieten van de Dag van het Park (ideaal voor een picknick). Luister naar een pittig verhaal of bezoek een unieke locatie langs de route. Vergeet niet te genieten van een drankje en pik een extra activiteit mee op de centrale locatie aan het dorpsplein van Bellem (Aalter).

Je kiest zelf

Starten is mogelijk van 10u tot 16u op verschillende locaties in het Meetjesland. Je kan starten op het dorpsplein van Bellem of Merendree, langs het Drongengoed in Ursel of in het Heldenpark in Eeklo. Je kan kiezen tussen 4 verschillende routes (20-50 km) met een eigen thema en traject. Op de gezinsroute fiets je in de buurt van Aalter, er is een bossenroute rond en door het Drongengoed, een heldenroute naar Waarschoot en Eeklo en een kastelenroute door de Kalevallei in Nevele. Alle routes passeren langs het centrale punt in Bellem.

Meer info

De Meetjeslandse Gordel is een organisatie van Natuurpunt en Partners Meetjesland, de Meetjeslandse afdelingen van Natuurpunt  en het Regionaal Landschap Meetjesland. Meer informatie vind je binnenkort op www.meetjeslandsegordel.be of contacteer Natuurpunt en Partners Meetjesland op 09 377 93 00, info@meetjeslandsegordel.be. De opbrengst van het evenement gaat integraal naar de werking van Natuurpunt in het Meetjesland.


Met dank aan het Agentschap voor Natuur en Bos, Toerisme Oost-Vlaanderen en Toerisme Meetjesland, gemeente Aalter, stad Eeklo en alle andere partners en medewerkers. De Gordel is een Green-event dankzij samenwerking met IVM.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s